VOOR DE KRUIDENMIX :
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl lookpoeder
- 3/4 tl komijn
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/4 g gemalen nootmuskaat.
VOOR DE SPIESJES :
- 800 gr kippengehakt
- 1 kleine ui fijngehakt
- 2 el citroensap
- peper
- zout
- satéstokjes (van metaal of van hout dat geweekt is in warm water)
BEREIDINGSWIJZE
Meng de kruiden in een grote kom.
Doe het gehakt, de ui en het citroensap erbij en roer goed om.
Verder op smaak brengen met peper en zout.
Dek de kom af en plaats deze een half uur in de koelkast zodat je het vlees gemakkelijk kunt bewerken.
Rol worstjes van het mengsel en steek ze op de stokjes.
Goed aandrukken.
Grill de spiesjes ongeveer 7 minuten per kant tot ze gaar zijn.
Serveer met een Oosters sausje of Griekse yoghurt samen met een salade.