Voor de biscuit:
5 eieren
200 gr suiker
200 gr zelfrijzende bloem
1 theelepel bakpoeder
Voor de vulling:
150 gr Lotus speculoos + extra voor de afwerking
250 gr zachte boter
50 gr poedersuiker
5 eetlepels koffie
4 eetlepels Amaretto + extra om te besprenkelen
Opgeklopte slagroom voor de vulling
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem.
Maak eerst de biscuit. Klop de eieren en suiker met een elektrische mixer op tot een luchtig schuim (ruban). Zeef er de bloem en het bakpoeder over en spatel voorzichtig onder de ruban. Bak de biscuit 40 minuten in de oven.
Maak intussen de vulling. Verkruimel de speculoos. Meng 75 gr speculooskruimels, de boter, poedersuiker, koffie en Amaretto grondig onder elkaar tot een smeuige crème.
Haal de biscuit uit de oven en laat volledig afkoelen. Snij nadien horizontaal doormidden.
Besprenkel de binnenkant van het gebak met Amaretto en bestrijk één helft met speculooscrème. Bestrijk de andere helft met opgeklopte slagroom.
Leg beide helften op elkaar en smeer de rest van de speculooscrème over en rond de biscuit. Werk af met de resterende 75 gr speculooskruimels, toefjes slagroom en hele speculoosjes.