400 gr spaghetti
200 gr gerookte spekblokjes
2 dl room
1 knorr bouillonketeltje kip
4 eieren
75 gr geraspte parmezaan
peper en zouten
2 el grof gehakte peterselie.
BEREIDINGSWIJZE
Kook de spaghetti beetgaar in zoutwater.
Bak intussen de spekblokjes krokant zonder toevoeging van boter.
Kook de room op in een klein pannetje en laat er het bouillonketeltje in smelten.
Roer de eieren los met peper en zout.
Giet de spaghetti af
Doe hem terug in de pan, voeg onmiddellijk de eieren, de room, de spekjes en 3/4 parmezaan toe.
Schep alles snel door elkaar, zodat de eieren gaan stollen.
Verdelen over 4 borden en bestrooien met de rest van de parmezaan en de peterselie.
TIP : je kan hier eindeloos mee verdergaan, bv. op het laatst gebakken prei, ajuin of
spinazie toevoegen.