400 gr gehalveerde gekleurde kerstomaten
Handvol basilicumblaadjes
2 el verse tijmblaadjes
2 teentjes knoflook
2 gesnipperde sjalotten
1 rode chilipeper in ringen gesneden
500 gr gemengd gehakt
2 tl fijne suiker
2 el tomatenpuree
120 ml witte wijn
1 el geraspte citroenschil
2 el citroensap
2 el rode wijnazijn
100 gr groene olijven
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
400 gr spaghetti
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
Bak de sjalot met de geperste look en chilipeper glazig in olijfolie. Voeg het gehakt en de tijm toe en bak rul.
Schep er de tomatenpuree, olijven en de suiker onder en kruid met peper en zout.
Blus met de witte wijn en een scheutje van het pastavocht en laat de alcohol verdampen.
Giet de pasta af en hussel er een scheutje olijfolie, de citroenzeste, het citroensap en de azijn onder.
Verdeel de pasta over de borden.
Schep er de bolognaise op, verdeel er de tomaten over en werk af met wat parmezaan en basilicumblaadjes.