500 gr kabeljauwfilet
12 lasagnevellen
400 à 500 gr tomatenpassata
1 ui
2 teentjes knoflook
1 onbehandelde citroen
Vers basilicum
250 gr ricotta
1 eetlepel tomatenpesto
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in een pan met olijfolie. Roer er de ricotta door, roer goed en breng op smaak met peper en zout.
Snij de vis in blokjes, kruid met peper en zout. Lepel in 4 individuele ovenschaaltjes wat passata, beleg met lasagnevel. Schep er wat ricotta op, gevolgd door visblokjes, weer wat passata en een lasagnevel. Herhaal en eindig met een laagje passata. Rasp er wat citroenschil over, dek af met aluminiumfolie en zet ze 30 minuten in de oven.
Haal de folie weg, zet nog 10 minuten terug in de oven en werk af met wat basilicum.