125 gr zelfrijzende bloem + extra
4 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 ei
3 el melk
3 el olie
Boter
2 appelen
Voor het suikerlaagje:
80 gr boter
3 el suiker
1 ei
Een platte taartvorm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de bloem met de suiker, de vanillesuiker, het ei, de melk en de olie tot een glad deeg. Vet een platte taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Doe het deeg erin, strijk het een beetje open met een spatel, want het lijkt misschien kleverig, maar dit komt goed.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.
Maak het suikerlaagje. Smelt de boter in een pannetje met de suiker. Neem van het vuur als de suiker en boter gesmolten zijn, let op dat de boter niet te heet wordt. Doe er het ei bij en roer tot een glad mengsel. Lepel dit over de taart en bak de taart 20 à 25 minuten in de oven
MAG HET IETS MEER ZIJN? GEEF ER EEN FLINKE DOT SLAGROOM BIJ !