1 kg schoongemaakte scampi’s
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 el citroensap
1 kl gerookte paprikapoeder
1 kl cayennepeper
1 kl gemberpoeder
1 kl korianderpoeder
Olijfolie
Voor de afwerking :
Partjes citroen
verse korianderblaadjes
Voor de salsa :
2 rijpe tomaten
1 rode paprika
1 rode ui
2 el bladpeterselie
1 el rodewijnazijn
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Giet er het citroensap en 2 eetlepels olijfolie bij en kruid met paprikapoeder, cayennepeper, gember- en korianderpoeder. Wrijf de scampi’s in met de marinade en zet ze enkele uren in de koelkast.
Snij de paprika en de tomaten in blokjes.
Snipper de rode ui.
Meng de tomaten- en paprikablokjes met de rode ui. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de rodewijnazijn en de peterselie toe. Kruid met peper en zout en meng.
Prik de gemarineerde scampi’s op spiesjes en gril ze goudbruin op de barbecue.
Serveer met de tomatensalsa. W
Werk af met enkele blaadjes koriander en partjes citroen.