400 gr arboriorijst
200 ml droge witte wijn
2 fijngesnipperde preien
450 gr roze garnalen
1 schaaltje waterkers
1 groentebouillonblokje
Olijfolie
1 fijngesnipperde ui
1 geperst teentje knoflook
1 klontje boter
Zout en peper
Bereiding
Breng 1,5 dl water aan de kook en los er het bouillonblokje in op.
Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
Giet er de rijst bij en laat al roerend 2 minuten meebakken.
Blus dan met de witte wijn.
Giet er een pollepel bouillon bij, laat koken en meng regelmatig.
Voeg pas meer bouillon toe zodra de vorige is opgeslorpt.
Blijf voortdurend roeren en werk zo verder tot alle bouillon opgewerkt is (ongeveer 20 minuten).
Zet de pan van het vuur zodra de risotto klaar is.
Laat intussen in een grote braadpan een klontje boter smelten op een matig vuur.
Fruit hierin de prei ongeveer 10 minuten en kruid met peper en zout.
Verhit in een andere braadpan een beetje olijfolie en bak de garnalen 3 à 4 minuten per kant.
Kruid ze met peper.
Schep de prei onder de risotto, breng indien nodig verder op smaak en garneer met de garnalen en de waterkers.