300 gr spirelli
1 gesnipperde sjalot
4 preistengels in ringen
400 gr zalmfilet in blokjes
100 gr geraspte oude kaas
40 gr paneermeel
500 ml melk
50 gr bloem
50 gr boter + extra
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding (30 minuten) :
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Bak de prei met de sjalot beetgaar in wat boter. Kruid met peper en zout.
Smelt de boter en roer er de bloem met de garde door. Giet er beetje bij beetje de melk bij tot de saus begint te dikken. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Verhit de grill van de oven. Giet de pasta af en schep onder de prei. Stort alles in een ingevette ovenschaal en verdeel er de zalmblokjes over. Overgiet met de saus en bestrooi met de kaas en het paneermeel. Leg er nog enkele blokjes boter op en laat in 5 à 10 minuten in de oven gratineren.