1 ahornsiroop (of schenkstroop)Ingrediënten
100 g ontbijtspek600 g prei
150 g bloem
2 eieren400 ml halfvolle melk
4 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
Bak het spek in een droge koekenpan in 3-4 min. aan beide kanten bruin en knapperig. Leg het spek op een bord.
Bak in het spekvet de prei in 5 min. zacht en gaar.
Doe intussen de bloem in een kom. Voeg de eieren toe en dan langzaam, en al kloppend met een garde, de melk. Roer tot een glad beslag.
Schep de prei uit de pan en veeg de pan schoon.
Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie.
Schep in elke pan ¼ van het spek en de prei. Schep er per pannenkoek ¼ van het beslag over. Bak de pannenkoeken in 4-5 min. aan beide kanten goudgeel en gaar.
Schep de pannenkoeken uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel warm.
Bak met de laatste 2 el olie en de rest van het spek, de prei en het beslag op dezelfde manier nog 2 pannenkoeken.
Leg de pannenkoeken op 4 borden en besprenkel met ahornsiroop, of serveer de siroop er apart bij.