300 gr frambozen
500 gr plattekaas
175 gr petit beurre-koekjes
100 gr suiker
6 blaadjes gelatine
1,5 el citroensap
50 gr boter
250 ml room
50 gr grof gehakte witte chocolade
Viooltjes voor de afwerking
Bereiding :
Bekleed een springvorm met bakpapier.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Smelt de boter.
Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter.
Verdeel onderaan in de springvorm en duw goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
Mix 250 gr frambozen tot een puree.
Doe samen met de suiker en het citroensap in een pannetje en warm op tot de suiker gesmolten is.
Knijp de gelatineblaadjes uit en meng met de puree.
Meng de plattekaas met de puree.
Spatel de opgeklopte room erdoor en laat in de springvorm 3 u opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm en decoreer met frambozen, witte chocolade en viooltjes.