400 gr spaghetti
2 teentjes knoflook, in hele dunne plakjes
4 ansjovisfilets
400 gr goede Italiaanse tomatenblokjes of kerstomaten uit blik
150 gr kalamata-olijven uit blik
3 el kappertjes
¼ kl chilivlokken
1 kl gedroogde oregano
3 el olijfolie
zout
2 el fijngehakte peterselie (als je dit in huis hebt)
Bereiding
Hak de olijven en de kappertjes grof.
Doe de olijfolie in een pan en voeg de ansjovisfilets toe. Zet de pan op middelhoog vuur en laat de ansjovisfilets wegsmelten. Voeg de knoflookplakjes en de chilivlokken toe en laat ze even bakken. Let erop dat de knoflook niet aanbakt.
Voeg de kalamata-olijven en de kappertjes toe en bak ze 3 minuten mee. Doe er de tomaten bij, voeg een beetje oregano toe en laat de puttanescasaus op een zacht vuur 10 minuten sudderen.
Kook de pasta al dente in gezouten water. Giet hem af en bewaar enkele lepels van het kookvocht. Meng de pasta door de saus en voeg indien nodig nog wat kookvocht toe. Schep de pasta in borden en werk eventueel af met de peterselie.
TIP : je kunt de bliktomaten vervangen door een goeie kant-en-klare tomatensaus.