2 uien
3 teentjes knoflook
500 gr chipolata
500 gr champignons
500 gr penne
Olijfolie
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
1 eetlepel ketchup
150 gr mascarpone
200 gr spinazie
2 eetlepels pijnboompitten
1 handvol basilicum
Zout & peper
Voorbereiding : 10 minuten
Bereiding : 25 minuten :
Pel en snipper de uien. Pel en pers de knoflook. Snij de chipolata in stukjes van ongeveer 5 cm en de champignons in vieren. Kook de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou 150 ml van het kookwater opzij en giet dan de pasta af.
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Zet het vuur wat hoger en voeg de stukjes chipolata toe. Bak ze 1 minuut mee en voeg dan de champignons toe. Bak alles nog 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree, de ketchup, de mascarpone en 100 ml van het kookwater van de pasta toe.
Voeg vervolgens de spinazie toe en schep om tot ze volledig geslonken is. Giet er indien nodig nog wat kookwater bij voor een smeuïger saus. Kruid met peper en zout, laat 10 minuten sudderen en schep er dan de pasta door. Rooster de pijnboompitten in een braadpan zonder vetstof. Verdeel het pastagerecht over de borden en werk af met basilicumblaadjes en de pijnboompitten.