1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenconcentraat
1 koffielepel gedroogde oregano
400 gr kerstomaten uit blik
150 ml water
1 eetlepel honing
300 gr bucatini (of andere pasta)
300 gr spinazie
150 gr scampi
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Peper & zout
Bereiding:
Fruit de look aan in een scheutje olijfolie. Voeg het tomatenconcentraat en de oregano toe. Doe er na een minuutje nog de kerstomaatjes uit blik, het water en de honing bij. Laat pruttelen op een zacht vuurtje en kook ondertussen de pasta a dente.
Doe nu de scampi en de spinazie bij de saus en laat het geheel verder sudderen tot de scampi gaar zijn. Kruid de saus nog af met peper en zout.
Giet de pasta af en meng deze onder de saus. Verdeel de pasta over verschillende bordjes en werk af met Parmezaanse kaas.