400 gr kalkoenlapjes of –gebraad
Peper en zout
olijfolie
1,5 stengel prei
2 theelepels verse rozemarijn
4 eetlepels neutrale gin
100 ml kippenbouillon (1/2 blokje)
100 ml halfvolle room
250 farfalle
Rucola
Bereiding:
Zet de pot op het vuur met gezouten water.
Snij de kalkoen in blokjes, kruid met peper en zout en bak krokant in een scheutje olie. Haal uit de pan als het vlees gaar is.
Was de prei, snij doormidden en dan in halve ringen. Bak aan in dezelfde pan op een zacht vuur. Voeg de rozemarijn toe.
Blus met gin en laat de alcohol uitkoken. Voeg de bouillon en de room toe. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de prei zacht is.
Kook de farfalle een half minuutje minder lang dan beschreven. Giet de pasta af en hou nog een beetje kookwater in de pot. Het zetmeel van de pasta helpt je saus indikken. Schep de pasta in de saus en laat die nog even mee-sudderen. Voeg de kalkoen weer toe.
Werk af met een lepel gin voor extra punch en verse rucola.