½ knolselder
½ plantje platte peterselie
1 zoete aardappel
400 gr mezze maniche rigate (pasta)
50 gr pijnboompitten
200 gr kikkererwten (blik)
5 el olijfolie
1 kl ras el hanout
Zwarte peper
Zout
Bereiding
Schil de zoete aardappel en de knolselder en snij in blokjes van 1 cm.
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
Rooster de pijnboompitten 1 à 2 minuten goudbruin in een kookpot zonder vetstof.
Haal uit de kookpot.
Verhit de olijfolie in dezelfde kookpot en roerbak de knolselder en de zoete aardappel 10 minuten goudbruin.
Kruid met de ras el hanout.
Roer er de laatste 2 minuten de kikkererwten onder.
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water. (kooktijd : zie verpakking). Giet af.
Hak de platte peterselie fijn.
Meng de pasta en de pijnboompitten onder de groenten en kruid met zwarte peper en zout.
Bestrooi met de platte peterselie.