400 gr broccoliroosjes
4 teentjes knoflook
Bosje basilicum
1 citroen
40 gr geraspte Parmezaanse kaas
400 gr penne
4 ansjovisfilets
1 theelepel cayennepeper
400 ml hete groentebouillon
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding (+/- 40 min):
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
Pers de look en bak in olijfolie zacht. Voeg de ansjovis toe en laat rustig smelten. Schep de broccoli onder, giet er de bouillon bij en kruid met de cayennepeper en zout. Breng aan de kook en laat op een laag vuur zacht worden. Breek de broccoli met een vork in stukjes en laat het vocht verdampen tot je een dikke saus krijgt.
Schep de pasta erbij en hussel alles goed onder elkaar. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta toe om het geheel wat smeuïger te maken. Rasp er de citroenzeste over en kruid extra met peper en zout.
Schep de pasta in kommen en werk af met het basilicum en de Parmezaanse kaas.