VOOR DE SPECULAASBOTER
- 200 gr speculaaskoekjes
- 200 gr boter
- 20 gr boter
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 70 gr suiker
- 1/2 liter melk,
- 2 eetlepels arachideolie.
BEREIDINGSWIJZE
De speculaasboter:
Meng de verbrokkelde koekjes met de zachte boter.
De pannenkoek:
Smelt voor de pannenkoeken de boter in een pan
Doe de bloem, de eieren, de suiker, de melk en de olie erbij.
Roer goed tot alle klonters uit het beslag verdwenen zijn.
Doe een beetje arachideolie in de pan en laat goed warm worden.
Doe een schep van het beslag in de pan en draai onmiddellijk met
de pan, zodat het deeg mooi verdeeld is.
Gebruik een spatel om de pannenkoek te draaien en steek hem los langs de randen.
Serveer de gebakken pannenkoeken met de speculaasboter.