300 gr kippengehakt
1 bloemkool in roosjes gesneden
Gedroogde kruiden
2 tl madras currypoeder
Voor de saus :
1 fijngesnipperde sjalot
1 geperst teentje knoflook
½ kipbouillonblokje
200 ml sojaroom
150 gr spinazie
Sap van ½ limoen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Kruid het kippengehakt met peper en zout en kneed goed. Rol tot balletjes.
Leg de bloemkoolroosjes en gehaktballetjes in een diepe bakplaat of grote ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven en roer na 15 minuten even om.
Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in een pan en stoof de sjalot en knoflook zacht. Kruid met het currypoeder en peper en zout. Voeg het bouillonblokje, 90 ml water en de room toe. Laat even inkoken. Voeg de spinazie toe aan de saus, een scheutje limoensap en laat 1 minuutje meegaren. Kruid bij met peper en zout.
Voeg de saus toe aan de bloemkoolroosjes en gehaktballetjes en zet nog eens 10 minuten in de warme oven.