- 1,5 kg ontbeende lamsbout
- 2 kg stevige aardappelen
- 1/2 kg dikke uien
- 1,5 l kippebouillon
- peper en zout
- GRAANMOSTERD
BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven op 150 °C. Pel de uien, halveer ze en snijdt ze in dunne schijfjes. Stoof de uien in een pan. Schil de aardappelen en snijdt ze in schijfjes van 2 à 3 mm.
Bak de stukken lamsbout aan in de pan, schroei ze aan alle kanten dichten neem uit de pan en snijdt in plakjes van enkele mm dik. Schep wat kippenbouillon bij de aanbaksels van het lamsvlees en laat even doorkoken.
Leg een laagje uien in een diepe ovenschotel, schik er een laag aardappelen over en kruid met peper en zout, leg er daarna een laagje vlees over en kruid weer met peper en zout. Ga dan verder met een laag uien, aardappelen, vlees, uien en eindig bovenaan met een laagje aardappelen. KRUID GOED MET PEPER EN ZOUT EN DUW ALLES GOED AAN.
Schep wat bouillon in de pan waarin de uien gebakken zijn en laat weer even doorkoken en giet dit bij de bouillon in de pan waarin het vlees gebakken is. Lepel de bouillon over de ovenschotel tot alle ingrediënten onderstaan. Bak de ovenschotel minstens anderhalf uur in een oven van 140 à 150 °C.
SERVEER IN EEN DIEP BORD EN LEG ER EEN SCHEPJE GRAANMOSTERD OP!