125 gr zelfrijzend bakmeel
125 ml melk
1 ei
1 snuifje zout
3 zoetzure appels
1 theelepel kaneel
Zonnebloemolie op te frituren
Voor suikerlaagje:
100 gr suiker
1 eetlepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
Maak alvast een bordje of kommetje voor het suikerlaagje en meng hiervoor de suiker, kaneel en vanillesuiker. Verwarm de olie in een pan of frituurpan tot circa 180°C.
Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom. Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer met een klopper. Roer ook het ei erdoor en het snuifje zout.
Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel en schil de appels. Snij ze in schijven van ca. 0.5 cm dik. Bestrooi met een snuifje kaneel. Haal de appelringen door het beslag en laat iets uitlekken aan een vork. Doe ze in de hete olie en bak ze ca. 3 à 4 min, draai ze halverwege om.
Haal ze uit de olie en haal ze direct door het suikermengsel voor een suikerlaagje. Laat iets afkoelen. Bestrooi de appelbeignets voor het serveren eventueel met extra poedersuiker.