180 gr zachte boter
130 gr Nutella (+ extra voor de afwerking)
150 gr witte kristalsuiker
4 eieren
200 gr zelfrijzende bloem
Een snuf zout
70 gr geroosterde hazelnoten (+ extra voor de afwerking)
80 gr chocoladedruppels
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180°C.
Mix de zachte boter in je keukenmachine of met een handmixer.
Voeg de suiker en Nutella toe en mix luchtig.
Doe er de eieren vervolgens een voor een bij. (Het volgende ei mag er telkens pas bij wanneer het vorige volledig opgenomen is.)
Voeg de bloem en het zout toe en meng tot de droge ingrediënten net opgenomen zijn in het beslag.
Meng een eetlepel bloem onder de geroosterde hazelnoten en chocoladedruppels, en roer ze met een pannenlikker onder je cakebeslag.
Neem er een cakevorm bij en bekleed die met bakpapier.
Stort het beslag uit in het bakblik.
Zet je cake voor 45 minuten in de oven.
Haal je cake uit de oven en laat die volledig afkoelen.
Smelt nog een vijftal lepels Nutella in de microgolf en verdeel over de cake.
Werk af met geroosterde hazelnootjes.