4 noordzeetongen van elk 300 gr
500 gr ongepelde grijze garnalen
250 gr Parijse champignons
4 takjes gesnipperde krulpeterselie
2 sjalotten
Sap van 1 citroen
20 ml vermout, bijv. Noilly Prat
200 ml witte wijn
200 ml visfond
150 ml room
50 gr boter
Peper en zout
Bereiding:
Pel de garnalen, hou ze apart voor de afwerking. Van koppen en pantsers kun je eventueel een fond trekken. Pel en snipper de sjalotten. Snij de champignons in plakjes. Stoof de sjalotten aan in een beetje boter, voeg dan de champignons toe.
Blus de groenten met de vermout en het citroensap. Laat even uitdampen en voeg dan de witte wijn en de visfond toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat opnieuw inkoken op een zacht vuur en breng op smaak met peper en zout
Verhit flink wat boter in een pan en bak de noordzeetongen aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Schik de vis op een bord, lepel er de saus over. Bestrooi met grijze garnalen en peterselie.
LEKKER MET FRIETJES EN VELDSLA.