:
8 middelgrote gekookte aardappelen (16 minuten koken)
1 kg lamsgehakt
2 sjalotten
Knoflook naar believen
1 fles tomatenpassata
2 aubergines
4 tomaten
2 bolletjes mozzarella
Peper en zout
Paprikapoeder
Olijfolie en/of boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Snijd de tomaten in kleine stukjes en zet apart. Snijd de mozzarella in schijfjes. Pel de ajuin en snipper fijn. Pers de knoflook. Verwarm bakboter in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg daarna de gehakte tomaten, passata, een laurierblad en verse kruiden (basilicum, peterselie en oregano) toe. Kruid met peper en zout. Laat even sudderen zonder deksel. Snijd de aubergines in kleine blokjes. Stoof de aubergine in olijfolie en kruid met flink wat paprikapoeder. Laat 8 minuten stoven op een laag vuur. Zet opzij.
Neem een grote ovenschotel en strijk deze in met olijfolie. Bedek de bodem met een laagje aardappelen, schik ze dakpansgewijs. Verdeel er de aubergine-blokje over en bedek met een laagje tomatensaus. Herhaal dit en eindig met een laagje tomatensaus. Werk de laatste laag af met mozzarella. Plaats 40 minuten in de oven, of tot wanneer de aardappelschijfjes gaar zijn. Serveer met stokbrood.