4 kg mosselen
2 uien
5 stengels groene selder
1 plantje platte peterselie
10 sprietjes bieslook
2 el boter
1 blad laurier
1 el mosterd
3 el dragonazijn
Zwarte peper en zout
Bereiding :
Spoel 4 kg mosselen goed onder koud water tot alle zandresten weg zijn. Laat uitlekken.
Hak 2 uien grof en snij 5 stengels groene selder in stukken.
Snipper 1 plantje platte peterselie en 10 sprietjes bieslook fijn.
Smelt 2 el boter in een grote kookpot en stoof de uien en de selder 5 minuten.
Voeg de mosselen, de helft van de peterselie en 1 blad laurier toe.
Laat 10 minuten afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.
Meng 1 el mosterd onder 3 el dragonazijn. Voeg het bieslook en de rest van de peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Dien de mosselen op in individuele mosselpotten of laat ze in de grote kookpot (zo koelen ze minder snel af).
Geef er het mosterdsausje bij.