4 minuutsteaks
1 kg verse frieten
125 gr veldsla
4 stronken witloof
40 gr preischeuten
1 el boter
1 dl runderfond
4 kl mayonaise
Peper en zout
Bereiding :
Verwijder de harde kern uit het witloof en snij de rest in fijne reepjes.
Meng de veldsla en preischeuten.
Bak de frietjes goudbruin in de friteuse of de oven (instructies: zie verpakking). Laat even uitlekken op keukenpapier.
Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de minuutsteaks 1 min aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en hou warm.
Blus de pan met de runderfond en schraap de braadresten los. Laat even sudderen tot de saus indikt.
Verdeel de minuutsteaks, de frietjes en de salade over de borden. Lepel de mayonaise op het slaatje en het braadvocht over de minuutsteak