- 4 varkenskoteletten (3 cm dik)
- 4 plakken gerookt spek
- 100 gr. geraspte kaas
- peper en zout
- 1 grote ui (grof hakken)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel bruine suiker
- 0,8 dl bond bier
Bak het spek krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui in 1 eetlepel olie tot hij mooi glazig is, roer er dan de bruine suiker onder en laat twee minuten caramelliseren. Blussen met het bier en helemaal laten inkoken, verkruimel het spek en meng het samen met de kaas onder de lichtjes AFGEKOELDE uien.
Snij de zijkant van de koteletten zo ver mogelijk in en vul de ontstane holte met het uienmengsel. Kruid het vlees met peper en zout en wrijf het in met olijfolie. Bak de koteletten eerst kort in een grillpan en leg ze daarna op een bakplaat. Plaats die circa een kwartier in een voorverwarmde oven van 205 °C. Draai het vlees halverwege om en laat het vijf minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te serveren.
TIP: serveer dit heerlijke vlees met gegrilde paprikareepjes en gekookte aardappelen in de schil.