350 gr krielaardappelen
250 gr groene boontjes,
2 sjalotten
boter
2 sjalotten
boter
150 gr gerookte spekblokjes
4 hardgekookte eieren
peterselie
peper en zout.
VOOR DE VINAIGRETTE
2 jonge uitjes
1 el mosterd
2 el azijn
4 el olijfolie.
BEREIDINGSWIJZE
Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar in licht gezouten water.
Blancheer de boontjes 5 min. in licht gezouten water.
Roer de ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar.
Fruit de sjalotten in een beetje boter
Voeg de spekblokjes en de boontjes toe
Laat 5 min. bakken.
Kruid met peper en zout.
Snij de aardappelen in twee en leg ze mee in de pan bij het spek en de boontjes.
Verdeel deze bereiding over de borden
Leg er per bord vier stukjes ei bij
Besprenkel met de vinaigrette
Strooi er peterselie over.
Je kan deze salade lauw of gekoeld opdienen.