500 gr rundergehakt
500 gr linguine
500 gr champignons
2 sjalotten
4 el gehakte dille
50 ml melk
200 ml zure room
50 gr volkorenbrood
3 el ongezouten boter
Peper en zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 250°C.
Week het brood in de melk, kruid met peper en zout.
Pel en snipper de sjalot, maak de champignons schoon en snij in plakken.
Smelt de boter in een steelpannetje en fruit er de sjalotten glazig in. Haal van het vuur. Meng de helft, samen met het brood, door het gehakt. Vorm er balletjes van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de balletjes 10 minuten en draai ze halverwege de baktijd om.
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou 300 ml van het kookvocht apart en hou de pasta warm.
Doe de champignons bij de rest van de sjalotten in de pan en laat 5 minuten op zacht vuur sudderen. Kruid met peper en zout. Giet het pastakookvocht bij de champignons en breng zachtjes aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur en roer er de zure room en 2 eetlepels dille door.
Meng de balletjes door de saus. Serveer de pasta met de balletjes en werk af met de rest van de dille.