- 200 gr chocolade naar keuze
- 150 gr roomboter
- 2 eieren,
- 250 gr koekjes naar keuze.
Bereidingswijze
Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuurtje en laat eventjes afkoelen.
Klop de eieren schuimig tot ze bijna wit zijn en voeg ze toe aan het chocolademengsel.
Breek de koekjes in stukken van ongeveer 1 cm en roer ze onder het beslag tot alle koekjes goed vermengd zijn met de chocolade.
Schep het koekjesmengsel in een cakevorm van 30 cm lang.
Duw het mengsel in de vorm stevig aan met een eetlepel.
Zet weg op een koele plaats of afgedekt in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
Haal de taart uit de vorm door hem heel eventjes in een lauw warmwaterbadje te zetten of de vorm voorzichtig onder warm water te houden.
Draai de vorm om en schik de chocoladebiscuit op een langwerpige dienschaal.
Snijd in plakjes
Je kan hem ook even in de diepvriezer zetten dan smelt het nog beter in je mond.
VARIATIE: Meng grofgehakt gedroogd fruit en of noten, zaden en pitjes onder het koekjesmengsel.
Meng 1 à 2 El likeur naar keuze onder het koekjesmengsel voor een pittige
chocoladebiscuit.
Hier klikken om te bewerken.