2 teentjes knoflook
16 scampi’s
150 gr groene boontjes
200 gr aardappelen
150 gr erwten
1 handvol veldsla
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Pel en snipper de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe braadpan. Bak de scampi’s 3 minuten. Voeg op het einde de knoflook toe. Schep de scampi’s uit de pan en zet opzij.
Maak de boontjes schoon. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Breng twee kookpannen met water aan de kook. Kook in de ene de aardappelen en in de andere de boontjes, allebei 15 minuten. Giet ze af. Giet wat extra olie in de braadpan en bak de aardappelblokjes kort goudbruin. Voeg de groene boontjes en de erwten toe. Meng en bak tot de groenten mals zijn. Kruid met peper en zout.
Leg ook de scampi’s terug in de pan om ze op te warmen. Meng en verdeel over de borden. Garneer met de veldsla en serveer.