8 gedroogde of verse lasagne-vellen
150 gr uitgelekte ricotta
¼ bosje fijngehakte dragonblaadjes
¼ bosje fijngehakte basilicumblaadjes
Rasp van 1 citroen
Gemengde sla met bietenblad
2 blikjes uitgelekte tonijn of zalm in olijfolie (140 gr)
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Kook de lasagne-vellen in ruim water met wat zout al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze wat afkoelen onder koud stromend water.
Meng ondertussen de ricotta met de dragon- en basilicumblaadjes, citroenrasp, peper en zout en zet apart.
Bouw de lasagne op. Leg op elk bord een lasagnevel, verdeel er wat sla over, schep er een beetje van het ricotta-mengsel op en dan een deel van de tonijn. Herhaal deze lagen tot alle lasagne-vellen en ingrediënten op zijn. Eindig met tonijn.
Besprenkel het geheel met olijkolie en bestrooi met versgemalen peper.