2 courgettes
2 bollen mozzarella
6 tomaten
10 lasagnevellen
6 sneden ham
1 plukje oregano
Olijfolie
Voor de BECHAMELSAUS :
30 gr boter
30 gr bloem
400 ml halfvolle melk
200 gr geraspte kaas
Nootmuskaat
Zout en peper
Bereiding :
Snij de courgettes, de mozzarella en de tomaten in schijfjes.
Maak de bechamelsaus :
laat de boter smelten in een pannetje.
Voeg de (gezeefde) bloem in een keer toe en roer stevig tot het mengsel naar koekjes ruikt.
Giet er al kloppend de melk in een dus straaltje bij.
Voeg de helft van de geraspte kaas toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Blijf kloppen tot de saus indikt.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de courgettes kort in olijfolie.
Giet een beetje bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal en bedek met een laag lasagnevellen.
Leg daarna 3 sneden ham, de helft van de courgettes, van de tomaten en van de mozzarella.
Giet er de helft van de resterende bechamelsaus over.
Bedek met een laag lasagne en herhaal alle laagjes.
Eindig met de rest van de bechamelsaus
Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
Bak 30 minuten in de oven, werk af met oregano en serveer