3 aubergines
Zout
4 uien
2 teentjes knoflook
250 gr gemengd of half-om-half gehakt
3 tomaten
1 el olijfolie
Peper
Paprikapoeder
400 gr aardappelen
30 gr boter
100 ml halfvolle melk
Bereiding
Snijd de aubergines in plakken van 0,5 cm, bestrooi ze met zout en laat ze 1 uur uitlekken. Spoel goed en dep droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel de uien en de knoflook en snipper ze heel fijn. Meng ze met het gehakt. Snijd de tomaten in blokjes. Bak alles rul in een eetlepel olijfolie en kruid met peper, zout en paprikapoeder.
Kook de aardappelen gaar en plet ze met boter en melk tot puree. Kruid met peper en zout.
Schep het vlees in een ovenschaal. Leg er de aubergines op en ten slotte de aardappelpuree. Zet 45 minuten in het midden van de oven.