- 4 varkenskoteletten
- 500 gr wortelen met loof
- handvol basilicumblaadjes
- 70 gr geraspte parmezaan
- 2 eieren
- 60 gr bloem
- 80 gr paneermeel
- 40 gr suiker
- 50 ml olijfolie
- 60 gr boter
- peper van de molen
BEREIDINGSWIJZE
Schil de wortelen en laat er wat loof aan
Snij ze overlangs doormidden
Bak ze drie minuten in een grote stoofpotje met 40 gr boter
Bestrooi met suiker en schep goed om
Zet ze net onder met water en kruid met peper en zout en dek af met een vel bakpapier
Laat 20 minuten garen op een middelhoog vuur
Meng het paneermeel met de parmezaan in een diep bord.
Klop de eieren los in een bord en doe de bloem in een derde.
Kruid de koteletten met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het paneermeel.
Verhit de olie met de rest van de boter in de pan.
Bak de koteletten 6@8 minuten per kant op middelhoog vuur.
Spoel en snipper het basilicum en doe het bij de worteltjes en serveren