4 stukken zalm
800 gr aardappelpuree
100 gr uien
150 gr erwtjes
50 gr spinazie
1 el peterselie
1 el dille
1 el basilicum
1dl room,
20 gr gezouten boter
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
Maak puree.
Laat ondertussen de spinazie ontdooien op een zacht
vuur, samen met de room.
Kruid met peper en zout
Ga er met de staafmixer door zodat je een gladde groene saus krijgt.
Zet nog een pannetje op een zacht vuur met de ui en de resterende
boter.
Draai het vuur dan wat hoger zodat de uien drogen en kleuren.
Voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
Zet een antikleefpan op het vuur met de resterende olie
Bak de stukken zalm er enkele minuten in zodat de zalm half gaar is.
Draai de stukjes voorzichtig om
Kruid met peper en zout
Haal meteen van het vuur.
Serveer de zalm met de kruidenpuree, de jonge <groenten en de spinaziesaus.
Ben je niet zo een liefhebber van halfgare zalm dan laat je hem
wat langer bakken.