500 gr kippenfilet in blokjes gesneden
½ verse ananas
1 groene paprika
1 rode u
Barbecue-saus
Voor de rijstsalade :
200 gr rijst
½ ananas
1 komkommer
1 bosje radijzen
2 el gehakte munt
2 el rozijnen
3 el maïsolie
1 el witte-wijnazijn
Een handvol veldsla
Peper en zout
Bereiding :
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen, giet af en laat afkoelen.
Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij in blokjes.
Snij de komkommer in blokjes.
Maak de radijzen schoon en snij ze in kwartjes.
Meng de koude rijst met de ananas, komkommer, radijzen, munt en rozijnen
Maak de salade aan met maïsolie, witte-wijnazijn, peper en zout. Bewaar in de koelkast.
Rijg afwisselend een stukje kippenfilet, ananas, paprika en rode ui op satéstokjes.
Verdeel er de barbecue-saus over en laat even marineren.
Bak de spiesjes op de barbecue of grill, serveer met de rijstsalade.
Garneer met wat veldsla.