1 volledige kip
¼ bussel fijngehakte selder
2 wortelen in blokjes
1 fijngehakte sjalot
200 gr champignons in plakjes
1 puntpaprika in blokjes
3 tomaten in stukjes
4 eieren
Peper en zout
Bereiding
Snij de billen en borsten van de kip of vraag op voorhand aan de beenhouwer om dit te doen.
Doe de karkassen samen met de billen, bladeren van de selder en schillen van de wortel in een grote pot en zet onder water. (De kippenborstfilets kan je gebruiken voor een ander recept). Laat minimum een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje.
Zeef vervolgens de kippenbouillon en kruid met peper en zout. Doe de bouillon opnieuw in een grote pot en zet op het vuur. Voeg nu de sjalot, champignons, wortelen, puntpaprika en tomaten toe. Laat zachtjes koken.
Pluk van de karkassen en billen van de kip het vlees.
Kluts de eieren en bak er omeletjes van. Rol de omeletjes op en snij ze in dunne sliertjes. Voeg nu als laatste de omeletsliertjes en stukjes kip toe aan de soep.