1 kip, versneden door de poelier
1 wortel
2 stengels selder
2 rode uien
1 chilipeper
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
2 takjes salie
Handvol bladpeterselie
1 biocitroen
100 gr geraspte parmezaan
500 gr fettuccine
2 eetlepels kappertjes
5 ansjovisfilets
2 blikken gepelde tomaten, 800 gr
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C. Duw de kip zo plat mogelijk. Kruid aan beide kanten met peper en zout. Kleur de velkant aan in olijfolie gedurende 1 minuut. Dek de pan af met bakpapier, zet er een gewicht op (bv. een gietijzeren pot) en plaats 20 minuten in de oven.
Snij de blaadjes van de selder en schil de wortel. Snipper de selder, wortel, rode uien, chilipeper en teentjes knoflook fijn en stoof de groenten aan in olijfolie. Voeg de ansjovisfilets, de kappertjes en de kruiden toe. Voeg de 2 blikken gepelde tomaten toe.
Draai intussen de kip om, et het gewicht er weer op en laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
Kook de fettuccine in 4 minuten al dente in gezouten water. Snij een handvol bladpeterselie fijn en voeg toe aan de tomatensaus. Doe de pasta bij de saus en kruid af met peper.
Serveer de pasta met een stukje kip. Werk tot slot af met citroenrasp, olijfolie en wat geraspte parmezaan