4 kippendijen
2 gesnipperde sjalotten
1 teentje geperste knoflook
250 gr Parijse champignons in kwartjes
4 tomaten
1 rode paprika in reepjes
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 laurierblaadje
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels bloem
100 ml rode wijn
800 ml kippenbouillon
Olijfolie
Peper & zout
Bereiding (ongeveer 1u15min):
Kruid de kippendijen met peper en zout en bak ze rondom goudbruin in olijfolie.
Voeg de sjalotten, de knoflook en de champignons toe. Laat even meebakken en voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Strooi de bloem over de kip en schep alles goed om.
Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Voeg bij de kip, samen met de paprikareepjes, het laurierblaadje, de rozemarijn en de tijm. Giet er de wijn en de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat 45 minuten sudderen.
Verdeel de kip met groenten en jagersaus over de borden. Werk af met peterselie en serveer.