400 gr kalkoenfilet
140 gr gemengd gehakt (varken-kalf)
3 tl kippenkruiden
1 teentje knoflook
75 gr bospaddenstoelen
30 gr hazelnoten
Salie
Olijfolie
Peper en zout
Voor de champagnesaus:
150 ml champagne
150 ml room
150 ml kippenbouillon
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de kalkoenfilet open tot een grote dunne lap. Kruid het gehakt met peper en zout en 1 tl kippenkruiden. Pel en snipper de knoflook, snij de paddenstoelen in stukken. Verhit wat olie in een braadpan en fruit de knoflook en de paddenstoelen kort. Hak de hazelnoten grof en doe ze bij de paddenstoelen. Laat alles nog 1 minuut bakken en laat dan afkoelen. Meng met het gehakt zodra het mengsel wat koeler is.
Verdeel het gehaktmengsel over de kalkoen en rol op. Bind de rollade goed op met keukentouw, leg in een ovenschaal en kruid met peper, zout en de rest van de kippenkruiden. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak ongeveer 40 minuten in de oven.
Maak intussen de saus: giet de champagne, de room en de bouillon in een kookpan, breng aan de kook en laat 1/3 inkoken. Kruid met peper en zout. Serveer de rollade met de champagnesaus en de verse salie.