1 cote à l'os van 700 à 800 g
1/2 groene kool
10 gr verse rozemarij
2 el gezouten boeter
5 cl olijfolie
peper en zout
VOOR DE SAUS :
1,5 dl room
3 el zachte mosterd
5 cl Ierse whiskey
peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE :
Zet een grote pan op het vuur en laat heet worden.
Voeg de rozemarijn, een lepel boter en de olijfolie toe
Schroei het vlees erin dicht gedurende 5 minuten.
Draai het vlees om
Kruid de gebakken kant met peper en zout.
Herhaal voor de andere kant.
Laat het vlees na het bakken enkele minuten onder een vel aluminiumfolie rusten alvorens aan te snijden.
Zo blijven de sappen mooi bespaard.
Snijd de koolbladeren in lange repen.
Zet een pan op het vuur met een lepel boter
Bak de kool even op.
Kruid met peper en zout.
Bereid ondertussen de saus.
Zet een pannetje op het vuur met de mosterd, de room en de whisky
klop tot je een homogene saus krijgt.
Kruid met peper en zout.
Snijd het vlees in porties
Serveer er de groene kool en de whiskysaus bij.