2 eetlepels olijfolie
4 uien (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (fijngehakt)
3 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
3 laurierblaadjes
1 pot geroosterde paprika (gepureerd)
750 gram sukadelappen (in blokjes) of
750 gram runderriblappen (in blokjes)
100 milliliter rode wijn
1.5 liter vleesbouillon
1 rode paprika (in blokjes, zonder zaadjes)
1 vleestomaat (gepeld, in blokjes)
4 vastkokende aardappels (geschild, in blokjes)
100 gram bloem
1 ei
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout, peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika's toe en bak 2 minuten.
- Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij.
- Voeg de paprika en tomaat toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur, tot het vlees zacht is.
- Kook de aardappelblokjes intussen in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Kneed van de bloem met het ei en een snufje zout een soepel en zacht deeg. Vorm er kleine bolletjes van en kook ze 3 minuten in water gaar.
- Voeg de aardappelblokjes en deegballetjes toe aan de soep en warm ze even mee.