250 gr bloem
120 gr boter
Zout
1 koffielepel azijn
90 ml water
2 koffielepels olie
2 koffielepels paneermeel
2 stengels prei
2 rode paprika’s
1 klein blikje (150 gr) mais
Peper
200 gr roomkaas of zuivelspread light
50 ml halvolle melk
3 eieren
Paprikapoeder
100 gr geraspte kaas (30+)
Bereiding
Doe de bloem met de boter, een snufje zout en de azijn in een grote kom. Voeg er beetje bij beetje het water aan toe en kneed tot een elastisch deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een metalen taartvorm in met een koffielepel olie. Bestrooi met het paneermeel. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Bak het 12 tot 15 minuten in het midden van de oven.
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in reepjes. Stoof de prei en paprika in een koffielepel olie. Doe er de (uitgelekte) mais bij en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over het deeg.
Meng de roomkaas/zuivelspread met de melk en de eieren. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Schenk het mengsel over de groenten.
Strooi er de kaas over en bak 25 tot 30 minuten in het midden van de oven.