500 g kipfilet
3 dikke preiwitten
2 takjes verse dragon
1 teentje knoflook
200 g groene lasagne-vellen
150 g mozzarella
80 g geraspte parmezaan
70 g + 20 g boter
100 ml room
1 kippenbouillonblokje
80 g bloem
1 kl graantjesmosterd
1 kruidnagel
700 millimeter water
Nootmuskaat
Peper en zout.
Bereiding: (ongeveer 35 min):
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei doormidden, spoel grondig en snij in fijne stukjes. Pel en plet de knoflook. Smelt een klontje boter en stoof hierin de prei en knoflook zacht. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Breng 700 milliliter water met 1 kruidnagel en 1 kippenbouillonblokje aan de kook en kook hierin de kipfilets in 20 minuten gaar. Verwijder de kruidnagel, bewaar het kookvocht en snij de kipfilets in fijne stukjes.
Smelt 70 gram boter en voeg de bloem toe, roerbak gedurende 1 minuut. Voeg al roerend de kippenbouillon toe en blijf roeren tot een smeuïge saus. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Snij de blaadjes van de dragon fijn. Voeg de prei, stukjes kip, geraspte parmezaan, mosterd en dragon toe aan de saus.
Lepel een laag saus op de bodem van de ovenschaal, beleg met lasagne-vellen en overgiet opnieuw met de saus. Beleg met plakjes mozzarella, herhaal de laagjes en eindig met mozzarella. Schuif 35 à 40 minuten in de oven.