500 gr witte asperges
1 sjalot
2 el olijfolie
40 gr paneermeel
15 gr geraspte Parmezaanse kaas
1 Biologische citroen
1 bosje peterselie
100 gr mascarpone
2 el melk
2 sneetjes Parmaham
1 snufje nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de asperges en snij de te harde of vezelige uiteinden af. Blancheer ze 4 minuten in kokend water. Giet af.
Snij de sjalot fijn.
Leg de asperges in een ovenschaal, verdeel de sjalot erover en besprenkel met 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en zet 6 minuten in de oven.
Meng het paneermeel en de Parmezaanse kaas in een kom en voeg 1 el olijfolie toe.
Snij de citroen in schijfjes en hak de peterselie fijn.
Meng de mascarpone met de melk tot een gladde saus.
Bedek de asperges met Parmaham en mascarpone. Breng op smaak met nootmuskaat. Bestrooi met het mengsel van paneermeel en Parmezaanse kaas en leg de citroenschijfjes erop. Zet 4 à 5 minuten in de oven.
Werk af met peterselie en serveer.