8 rode paprika’s
800 gr zoete aardappelen
2 uien
8 eieren
2 teentjes knoflook
2 tl currypoeder
2 el olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij het bovenste deel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes.
Pel en plet de knoflook.
Hak de peterselie fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak daarin de gesnipperde ui, knoflook en zoete aardappelblokjes. Voeg het kerriepoeder en een snuifje zout toe. Bak tot de zoete aardappelblokjes beetgaar zijn, schep niet te veel om.
Vul de paprika’s voor ¾ met de zoete aardappelmengeling, zet ze in een ovenschaal en breek boven elke paprika een eitje.
Kruid met peper en zout en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven.