2 courgettes
½ plantje basilicum
1 teentje knoflook
150 gr ricotta
50 gr parmezaan
2 bolletjes mozzarella
1 ei
250 gr lasagne-vellen (versmarkt)
660 gr passata rustica (gezeefde tomaten met basilicum)
Peper en zout
Bereiding:
Snij de courgettes in 12 brede repen met een dunschiller. Snij de lasagne-vellen in 12 repen die even breed zijn als de courgette-repen. Snij elke bol mozzarella in 6 gelijke plakjes. Pers de knoflook. Knip de helft van de basilicumblaadjes in kleine stukjes. Hou de rest opzij voor de afwerking.
Verwarm de oven voor op 180°C
Meng de knoflook en de fijngesneden basilicum met de ricotta, de parmezaan en het ei tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
Leg op elke reep courgette een stuk lasagne-vel. Schep er een eetlepel van het ricottamengsel op en rol op. Schik in een ovenschaal met de naad naar beneden.
Giet de passata rustica tussen de courgetterolletjes. Kruid met peper en zout. Leg op elk rolletje een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Dek af met aluminiumfolie.
Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en zet nog 15 minuten in de oven.