- 1 kg aubergines
- 1 ui
- 2 rijpe romatomaten
- 1 klein blikje tomatenpuree,
- 2 teentjes look
- 1 l groentebouillon
- 1 koffielepel suiker
- sap van 1/2 citroen,
- 1/2 koffielepel komijnpoeder
- olijfolie
- 2 eetlepels fijngehakte verse kruiden
- (bladpeterselie, basilicum, dille .... )
BEREIDINGSWIJZE
Kerf de aubergines met een scherp mes op een paar plaatsen een paar
centimeter diep in
Leg ze op een bakplaat.
Plaats 1 uur onder een hete grill
Draai de aubergines om de 20 minuten, gril ze zelfs als de schil openbarst.
Haal ze uit de oven en laat iets afkoelen.
Schep het vruchtvlees uit de schil en laat uitlekken in een vergiet.
Duw het overtollige vocht uit het vruchtvlees
Verwijder eventuele zaadstrengen, gooi de schil weg.
Snij de tomaten in stukjes.
Pel de uit en de teentjes look en snipper beide fijn.
Verhit enkele eetlepels olijfolie in een kookpot
Fruit de uisnippers goudgeel.
Voeg de looksnippers en het komijnpoeder toe en roerbak.
Voeg de tomatenpuree en tomatenstukjes toe en bak kort mee.
Overgiet met de bouillon, voeg suiker en citroensap toe
Breng aan de kook.
Laat 15 minuutjes zachtjes koken.
Hak het vruchtvlees van de aubergine fijn en voeg toe aan de soep.
Laat de soep doorwarmen.
Kruid met peper en zout
Pureer met de staafmixer.
Proef en breng verder op smaak met peper, zout en indien nodig citroensap
en/of suiker (naar eigen dunken).
Verdeel de soep over kommen, druppel er wat olijfolie in en werk af met
verse kruiden.