100 ml olijfolie
100 ml gesmolten boter
800 gr vastkokende aardappelen
2 bollen knoflook
1 biocitroen
6 takjes tijm
Roze peperbessen
Peper en zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng de olie met de gesmolten boter.
Was de aardappelen en maak om de paar millimeter een insnijding zodat de aardappelen een waaiervorm krijgen.
Snij wel nooit tot helemaal onderaan.
Snij de bollen knoflook horizontaal door.
Snij ½ citroen in dunne rondjes. Schik de aardappelen en de knoflook in een ovenschaal.
Besprenkel met het mengsel van de olie en boter en steek schijfjes citroen en plukjes tijm in de insnijdingen.
Kruid met peper en zout.
Laat 1 uur roosteren in de oven en besprenkel regelmatig met het braadvocht.
Verwijder voor het serveren de schijfjes citroen en bestrooi de aardappelen met wat roze peperbessen.